Browns Butterfly

Browns Butterfly

Kallas även Black Butterfly eftersom den är en av de allra mörkaste pellisarna… kanske den allra mörkaste? Brown hette amerikanen som korsade fram plantan 1953.

När första knoppen skulle slå ut på min första Butterfly trodde jag att jag fått fel planta med mig hem…. för det som stack ut mellan täckbladen var cerise. Men när blomman slog ut helt, visade den sig ha en tunn cerise rand på kronbladen. Resten av blomman är svartröd som mörknar till svart ju äldre den blir. Blommorna är inte riktigt lika jättelika som andra engelska pellisar men istället väldigt skrynkliga. Och omöjliga att göra rättvisa på ett foto.

Vad har du för erfarenhet av Browns Butterfly? Skriv gärna i kommentarsfältet.

4 tankar på “Browns Butterfly

  • Tyvärr har jag inte den kvar… (det var en hård vinter) och jag kan inte se den hos nån av websäljarna heller. Men håll lite koll på var sv. pelargonsällskapet har pelargondagar, för den kan dyka upp lite här och var. Lycka till!

   Gilla

   • Tack! Jag har inte heller lyckats hitta den hos någon :/ Inte bara jag som förlorade pelargoner i vinter alltså… Mina klarade det mesta av vintern men dog på vårkanten, trist..

    Gilla

Kommentarer är stängda.