Flädergården 2012-03-18

Samma helg som Skånsk naturfotofestival gick av stapeln i Hässleholm var det en pelargondag i Flädergårdens pelargonhus i närbelägna Vinslöv.

Praktisk demonstration av sticklingtagning och ett givande föredrag av ”jordgubben” Lasse Svensson från Emmaljunga Torvmull stod på programmet. Och smygstart av sticklingförsäljningen i växthuset.

Det blev en jättetrevlig dag… tre, än så länge små unikpelargoner; Bolero, Hula och VooDoo fick föja med hem (de blir jättestora). Men det blev flera turer till kassan därefter… först en liten ängel. Och sedan ytterligare en liten ängel till min goa svärmor och svärfar som tagit hand om vovven. Till sist kom jag på att jag skulle köpa jord…

Erkki passade på att fota lite medan Tant Nilla var i paradiset. Han tog några härliga bilder i växthuset på alla ”mammaplantor”… och några utanför av det gråa vårlandskapet. Dessutom tillbringade han en timme i samhället Vinslöv … hihi… ”Erkki – Turistchefens skräck”

Det var definitivt värt att stanna en dag extra i Skåne.