Johns Växtservice 2014

När sommaren var som allra varmast stannade vi till i Blekinge hos John och Eva som driver Johns Växtservice i Backaryd, ett par mil utanför Ronneby åt Växjöhållet.

Egentligen var det för varmt för att göra nåt annat än badstranden men en riktig entusiast tar ett djupt andetag och dyker in i växthuset istället. Och det bästa med ett varmt växthus, förutom alla underbara pelargoner, är att det känns svalt när man kommer ut. Testa att bada bastu när det är som varmast, det är samma effekt.

Utanför växthusen fanns skuggande tak och där var det behagligare att vara. Där trängdes pelargoner och fuchior och massor av andra växter i olika avdelningar, både stora moderplantor och mängder av nysatta sticklingar. Det fanns så mycket som jag hade velat haft med mig hem men platsen i bilen var begränsad till endast två plantor.

Nu ser jag fram emot Pelargondagen i på Badholmen i Oskarshamn den 9 augusti, för där kommer Johns Växtservice att vara på plats med massor av fina plantor.