Moonlight Violino

vilolino-2150

Från trädgårdsmässan ”Nordiska Trädgårdar 2015” hade jag med mig en något tilltufsad Moonlight Violino, en zonalpelargon med lila blommor och mörka blad och stjälkar.

vilolino-2155 vilolino-2156

Violino är utsedd till Årets pelargon 2015 med motiveringen:
”Med stor inspiration från den moderna palettens inredningsfärger och modevärldens divergens där personlig stil är ledord finner vi en färg på pelargon som uppfyller många önskemål. Med en ´Violino´ i din sommarplantering har du utgångspunkt för att skapa ett uttrycksfullt blickfång. Med den säregna, mustiga lavendelfärgen och det purpurskimrande bladverket kan du t.ex. traditionellt matcha med vita blommor och variegerade blad. För den djärve finns oändliga möjligheter att skapa fantasifulla och personliga färgkombinationer.”

Årets Pelargon 2015

Doreen Månsson, Patrik Vilsmyr och Lotta Alvar och presenterar Årets pelargon 2015

 vilolino-2147